WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Werkplekonderzoek

 

Ergonomische advisering

Preventieve werkplekonderzoeken (WPO)

Korte individuele adviezen geschikt voor een hele afdeling, bijvoorbeeld na verhuizing. Tijdens het preventief werkplekonderzoek stelt de adviseur samen met de werknemer(s) de kantoorwerkplek optimaal in, passend bij de taken en handelingen van de functie.

Werkplekonderzoek (WPO)

Fysieke klachten zijn vaak de aanleiding voor een werkplekonderzoek. Er vindt een individueel  werkplekonderzoek plaats. De werkwijze van de medewerker wordt geobserveerd, voorafgegaan door een korte intake. Vervolgens worden samen met werknemer de werkplek goed ingesteld en  krijgt de werknemer persoonlijke adviezen voor het voorkomen van recidief en ontvangen de werknemer en de werkgever een rapportage met bevindingen en adviezen.

We kunnen dit op de verschillende werkplekken uitvoeren:

 • Thuis
 • Kantoor
 • Auto
 • Productie
 • Logistiek
 • Buitendienst
 • Zorg

 

Training gezond lichaamsgebruik

Dit is bedoeld voor een afdeling, in bijvoorbeeld een productie omgeving. De training begint met een voorbereidend gesprek en een rondleiding. Daarna wordt d.m.v. de NIOSH-methode bepaald hoeveel een werknemer per keer mag tillen. De NIOSH-methode kijkt niet alleen naar het gewicht van het voorwerp, maar ook naar de omstandigheden waaronder het wordt verplaatst. Zoals de frequentie, de afstand van de verplaatsing, de hoogte tot de vloer en de draaiing van het lichaam. Op basis van deze gegevens berekent NIOSH-methode het aanbevolen gewicht. Maximaal is dat 23 kilo, maar bij extra zware omstandigheden kan dat dus nog lager zijn.

De training vindt plaats in  twee sessies:

 1. Een theoretisch gedeelte
 2. Een praktijkgedeelte

Daarna wordt er gezorgd voor borging:

 1. De ergonomisch adviseur komt 1x per kwartaal langs óf
 2. Er wordt op de werkvloer iemand opgeleid