WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Nieuws

Leuk artikel in Boeve Bouw nieuws

Onze klant Boeve Afbouw brengt 2x per jaar een intern personeelsblad uit. In de zomereditie is een artikel opgenomen over WerkFijn.

Wil u meer weten over Boeve Afbouw? Neem dan een kijkje op hun website

Lees meer

Fysieke spreekuren

In augustus zullen de spreekuren van de bedrijfsarts weer fysiek plaatsvinden. Bij de bedrijven waar we spreekuur op locatie houden, zullen we dan ook weer aanwezig zijn. Gaat u op vakantie? Dan wensen wij u een fijne tijd en hopen wij dat u uitgerust terugkomt.

Lees meer

Visma Verzuim VZS krijgt een nieuw inlogscherm

Graag willen wij je informeren over een wijziging in de look-and-feel van Visma Verzuim VZS (VerzuimSignaal). Per dinsdagavond 6 juli wijzigt het inlogscherm van Visma Verzuim VZS. Je kunt gewoon op dezelfde manier inloggen. Aan de applicatie zelf zal ook niks veranderen.  Hieronder zie je hoe het nieuwe inlogscherm eruit komt te zien.

 

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Lees meer

Online dashboard ziekteverzuim

Het managen van ziekteverzuim is in iedere organisatie een hele uitdaging. Want hoe krijg je daar nu grip op?

Alles begint met inzicht en daarom hebben we voor u een online dashboard ontwikkeld. Daarmee kunt u op ieder moment zien wat de status van het ziekteverzuim in uw organisatie is.

U krijgt inzicht in: 

 • Het verzuimpercentage met een vergelijking met het branchegemiddelde
 • De verdeling naar leeftijd
 • Het verloop van het ziekteverzuim over de voorgaande maanden
 • Een onderverdeling naar duur van het ziekteverzuim

Met het online dashboard krijgt u niet alleen meer grip op het ziekteverzuim maar kunt u ook zien wat het resultaat is van uw inspanningen om dit te verlagen, bijvoorbeeld door preventieve maatregelen te nemen.

Wilt u meer weten? Bel ons op 0523-208175 of stuur een mail naar info@werkfijn.nl

 

Lees meer

Vacature bedrijfsarts

Bedrijfsarts WerkFijn

Als bedrijfsarts ondersteun en adviseer je vanuit een gedragsmatige visie. Je neemt een adviserende rol in naar de directie en leidinggevenden van de organisatie waarvoor je werkzaam bent, maar je bent tegelijkertijd in staat om in te spelen op het niveau en denkkader van de medewerkers tijdens het spreekuur.

WerkFijn

WerkFijn  richt zich op verzuimpreventie & duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Onze focus ligt op gezondheid, inzetbaarheid en het voorkomen van uitval. We leveren maatwerk per bedrijf en zorgen voor korte toegangstijden. Bij WerkFijn kijken we altijd naar wat een medewerker nog wel kan.  Niet de beperkingen, maar juist de mogelijkheden van de medewerker stellen we centraal. De eigen verantwoordelijkheid en het belang van medewerkers bij blijvend gezond werken vinden wij belangrijk. Omdat we kwaliteit van onze dienstverlening erg belangrijk vinden zijn we ISO 9001 gecertificeerd. We zien duurzame inzetbaarheid als een gedeelde verantwoordelijkheid van de organisatie én haar medewerkers. Gedragsverandering van management, leidinggevenden en medewerkers vormt daarvoor de basis.

Functieomschrijving

Als bedrijfsarts heb je een ruime mate van vrijheid. Dit betekent dat er ruimte is voor jouw ideeën, werkwijze en persoonlijke & professionele ontwikkeling. Je werkt samen met klanten van WerkFijn, maar ook met collega’s. Je bent een adviseur, kritisch maar opbouwend, vanuit de gedragsmatige visie.

Wat verwachten wij van je?

 • Een BIG registratie. Bij voorkeur zelfstandig bedrijfsarts
 • Communicatief zeer vaardig, zowel mondeling als schriftelijk
 • Geduldig op alle niveaus (van directie tot laag opgeleide medewerkers)
 • Empatisch naar de (zieke) werknemer, maar ook besluitvaardig en standvastig in het innemen van standpunt & bijbehorend advies
 • Kunnen omgaan met de (soms tegengestelde) belangen van werkgever/ werknemer
 • Enthousiast, positief, proactief, doortastend, resultaatgericht en flexibel

Wat hebben wij jou te bieden?

WerkFijn is een groeiend bedrijf. WerkFijn opereert regionaal en werkt met diverse klanten. Wij bieden jou een prettige werksfeer in een enthousiast en servicegericht team.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Jenet Bel, directeur, via  0523 208 175 of j.bel@werkfijn.nl

Neem voor meer details over onze organisatie een kijkje op onze website www.werkfijn.nl

 

 

Lees meer

Online stressonderzoek

Om het verzuim ten gevolge van stress te verlagen biedt WerkFijn  een online stressonderzoek aan.

Dit doen we d.m.v. digitale vragenmodule die 2x per jaar ingezet wordt om stressklachten vroegtijdig op te sporen. De opbrengsten zijn zowel voor de werkgever als voor de werknemer.

Werkgever

 • De werkgever krijgt een rapportage op teamniveau ( Voorwaarde is wel > 15 personen, dit i.v.m. het waarborgen van de anonimiteit)
 • Inzicht in de oorzaken
 • Workshops voor een team

 

Werknemer

 • Als de uitkomst van de vragenlijst hier aanleiding toegeeft, neemt onze stresscoach contact op met de medewerker om te bepalen of een interventie nodig is
 • Praktische tips en adviezen
 • Begeleidingstraject door stresscoach
 • Doorverwijzing naar de juiste professional
Lees meer

Vitaliteit

Vitaliteit

Vitaliteit is een populair en belangrijk onderwerp op de werkvloer. En niet zonder reden: vitale werknemers zorgen voor werkplezier, een hoge mate van betrokkenheid, een hoog energieniveau en een optimaal werkvermogen. En dat resulteert weer in een laag ziekteverzuim.

 Cijfers vitaliteit

Om goed te presteren op je werk moet je goed in je vel zitten. De gezondheid van werknemers moet prioriteit krijgen, maar dat is vaak nog niet het geval. De cijfers zijn veelzeggend, vitale werknemers op de werkvloer zorgt voor:

 • 32% meer betrokkenheid
 • 20% hoger werkvermogen
 • 60% minder veiligheidsincidenten
 • 15% minder ziekteverzuim

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit is de gezonde, geestelijke en lichamelijke gesteldheid van een mens die leidt tot energie om te leven en waarbij beide factoren in balans zijn. Vitaliteit wordt vaak ook levenslust of veerkracht genoemd. Het begrip vitaliteit heeft vier onderdelen:

 1. Fysiek (beweging, gezond eten en drinken en voldoende slaap)
 2. Mentaal (groei en ontwikkeling)
 3. Emotioneel (zelfbewustzijn)
 4. Spiritueel: hoofd, lichaam, hart en ziel (een betekenisvol leven leiden)

Gezamenlijke inspanning vanuit een strategische visie

Zowel de werkgever als de werknemer kunnen zich inspannen op het gebied van vitaliteit. De werknemer kan zelf aan de slag met zijn gezondheid, maar de werkgever kan ook helpen door de werknemer hierin te faciliteren. Een organisatie die op zoek gaat naar een integrale preventieve aanpak – waarin arbeidsomstandigheden, gezondheid, duurzame inzetbaarheid én privéomstandigheden een plaats krijgen – boekt de beste resultaten voor haar werknemers.

Stap voor stap wordt het onderwerp ‘vitaliteit’ belangrijker op de agenda van bedrijven. Hierbij staan drie begrippen centraal:

 1. Energie (wordt gekenmerkt door zich energieker voelen)
 2. Motivatie (door doelen te stellen in het leven en moeite doen om deze te behalen)
 3. Veerkracht (het vermogen om met dagelijkse problemen en uitdagingen van het leven om te gaan)

Een verzameling aan losse maatregelen is niet voldoende. Het beleid wordt pas succesvol als werkgever en werknemer samen een strategische visie ontwikkelen:

 1. Onderzoek en inzetbaarheidsgesprek
 2. Werk-privébalans
 3. Arbeidsduur aanpassen
 4. Dialoog tussen leidinggevenden en werknemers
 5. Autonomie voor bevlogen werknemers

 Wat kunnen wij voor u doen?

WerkFijn is specialist in vitaliteit. Wij adviseren werkgevers bij het opstellen van beleid en ondersteunen bij de praktische uitvoering daarvan.  En we helpen werknemers om vitaal te worden.

Wilt u ook een vitalere organisatie? Bel of mail ons even. We helpen u graag.

 

Lees meer

Managersapp

Specifiek voor de doelgroep leidinggevende(n) is de managersapp ontwikkeld. Met de app kun je ziek- en hersteldmeldingen doen en daarnaast kun je diverse zaken zoals werknemergegevens inzien, verzuimgegevens inzien, documenten en notities raadplegen.

De app is  ontwikkeld voor gebruik op een smartphone en is heel makkelijk te installeren.

De app is uitermate geschikt voor managers die veel op pad zijn, maar ook voor leidinggevenden op de werkvloer. Zij hoeven dan niet in te loggen op een computer.

Lees meer

Preventief testen

Om dit te stimuleren heeft het kabinet een tijdelijke financiële regeling in het leven geroepen voor bedrijven, die hun werknemers preventief en zo nodig frequent willen testen als thuiswerken geen optie is. Wanneer werkgevers preventief willen testen is het advies om dit twee keer per week te doen. Preventief testen van mensen zonder klachten en zonder bekende blootstelling kan vroegtijdig besmettingen helpen opsporen en uitbraaksituaties voorkomen. Bovendien kunnen werkgevers hun werknemers een veiligere werkomgeving bieden door preventief te testen. Thuiswerken is en blijft de norm. De regeling is daarom uitsluitend gericht op werkgevers waarvan werknemers door de aard van hun werkzaamheden geen enkele mogelijkheid hebben om thuis te werken én zich – buiten eigen schuld om – in werksituaties bevinden waar 1,5 meter moeilijk te handhaven. Deze werknemers mogen geen klachten hebben.

Werknemers die symptomen vertonen van een Covid-19 infectie of die een melding hebben vanuit een bron- en contact onderzoek en/of de CoronaMelder app, komen niet in aanmerking voor vergoeding. Zij worden geadviseerd zich te laten testen bij de GGD.

Lees meer

Extra paramedische zorg voor ex-covid patiënten

Fysiotherapie wordt na een corona-infectie vergoed vanuit de basisverzekering. Door deze uitbreiding van het basispakket kunnen ex-corona patiënten met een verwijzing van de longarts (of andere specialist) of huisarts minimaal zes maanden lang gebruik maken van maximaal 50 fysiotherapiebehandelingen. Indien nodig en in overleg met de arts kan dit met nog eens 6 maanden verlengd worden. Wel geldt er voor de basisverzekering een eigen risico van 385 euro. Vaak is dit al gebruikt in verband met andere zorgkosten.

Wat krijg je vergoed?

 • Fysiotherapie- en oefentherapie: maximaal 50 behandelingen
 • Ergotherapie: maximaal acht behandeluren (bovenop de bestaande 10 uur)
 • Dieetadvies: maximaal 7 uur advies (bovenop de bestaande 3 uur)

De extra paramedische zorg voor ex-covid-patiënten moet binnen een half jaar plaatsvinden. Dit kan eventueel verlengd worden op verwijzing van een medisch specialist.

 

Lees meer