WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Burn Out? Dat is niet alleen de schuld van de werkgever.

Burn-outs worden niet alleen veroorzaakt door een te hoge werkdruk of door veeleisende werkgevers, zo waarschuwen experts. Ook werknemers hebben een rol: zij moeten zelf hun privéleven aanpassen om niet opgebrand te raken.

Waar mensen vroeger nog wel eens vijf minuten niks deden, wordt nu de smartphone erbij gepakt: in de file, in de wachtrij voor de kassa, wachtend op een afspraak. Dat zorgt voor constante stroom aan prikkels waarbij er constant moet worden gemultitaskt, zoals e-mails lezen bij het ontbijt en podcasts luisteren tijdens het hardlopen.

Mensen met een burn-out klagen over werkdruk, maar gunnen zichzelf vaak ook in hun privéleven geen rust. Als je aan het einde van een werkdag moe bent, waarom ga je dan nog naar een feestje of sporten? Waarom blijf je niet gewoon thuis lekker op de bank hangen?

Wat kunnen werknemers dan zelf doen? Rust, reinheid, regelmaat. Eet drie keer per dag, ga op tijd naar bed, drink niet te veel alcohol en zet een rem op je sociale leven.

Lees hier het hele artikel