WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Zorg dat uw medewerkers gezond blijven leven

Artsen raden mensen met obesitas af om direct streng te gaan diëten omdat ze bang zijn dat zij anders bij een coronabesmetting op de IC terechtkomen. Aanleiding zijn de berichten dat 80 procent van de coronapatiënten die op de IC liggen te kampen heeft met overgewicht.

Wat wel heel belangrijk is dat medewerkers fit, vitaal en inzetbaar zijn. Natuurlijk is het goed om obesitas op te lossen, maar dat is niet in een dag gebeurd. Dan moet je langdurig je eet- en leefpatroon veranderen, en dat is niet makkelijk in zo’n quarantaineperiode. Ook moet de oorzaak van de obesitas worden aangepakt. Dat kan bijvoorbeeld stress of slaaptekort zijn.

Het is ook belangrijk dat mensen die nu thuiszitten en stress ervaren, omdat ze bijvoorbeeld niet zeker weten of ze hun baan zullen behouden, wel gezond blijven leven. PreventieMensen grijpen dan eerder naar snacks of alcohol, maar troost jezelf vooral met een gezonde levensstijl en voorkom dat je kilo’s verder toenemen.

Lees hier het hele artikel.