WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Mensen ervaren stress door Corona

Angst om ziek te worden of je baan te verliezen. Onzekerheid over wanneer je een familielid in het verpleeghuis weer kunt bezoeken en druk op het gezinsleven door de combinatie van thuiswerken en thuisonderwijs. De coronacrisis raakt iedereen in de samenleving. Bij deze crisis zien we ook nieuwe kwetsbare groepen zoals flexwerkers, zzp’ers en mensen die huren in de vrije sector. Deze mensen zijn ontzettend bang voor de financieel-economische gevolgen. Ook jongeren ervaren hierdoor veel stress. Veel mensen zijn onzeker over hun toekomst.

Onderzoekers van de Erasmus Universiteit hebben in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam, Kieskompas en de gemeente Rotterdam onderzoek gedaan naar de impact van de crisis op verschillende groepen in Nederland. Lees hier het hele artikel.

Een kwart tot een derde van de ondervraagden zegt sinds de coronacrisis angstiger te zijn, zich moeilijker te kunnen ontspannen en niets te hebben om naar uit te kijken. Vooral jongere mensen ervaren meer stress dan voorheen. Jany Lodewijk, bedrijfsmaatschappelijk werk kan hulp bieden. Het doel van individuele coaching is om effectiever te kunnen functioneren wanneer men stress ervaart. In individuele gesprekken wordt inzicht verkregen in het eigen gedrag, waarmee het vermogen tot zelfreflectie wordt vergroot. Bovendien wordt men door het verrichten van opdrachten en oefeningen aangespoord om het gedrag in praktijk te brengen. Het is een actieve en intensieve manier van werken aan persoonlijke effectiviteit.