WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Van een traditionele naar een moderne organisatie

Van reactief naar proactief

Veruit de meeste organisaties hechten veel belang aan een goed verzuimbeleid. Vaak hebben ze het idee dat ze er heel actief mee bezig zijn en er alles aan doen om verzuim te voorkomen.

Uit onderzoek onder HR-professionals blijkt dat minder dan een derde van de organisaties proactief beleid voert om te hoge werkdruk en stress te voorkomen. En dat slechts één op de vijf leidinggevenden in staat is om dreigend langdurig verzuim tijdig te herkennen.

Een goede relatie tussen de leidinggevende en de medewerker voorkomt veel klachten. Een goede relatie tussen de leidinggevende en de medewerker blijkt van grote invloed te zijn op het voorkomen van deze klachten. Een goede relatie zorgt voor een veilig werkklimaat waarin werknemers niet bang zijn met hun leidinggevende te praten over zaken als te hoge werkdruk, pesten en gezondheidsklachten. Dit niet bespreekbaar maken, leidt vaak tot stress, ziekmelden en burn out.

Ga het gesprek met elkaar aan

Ga met elkaar in gesprek. Versnel dit door je als leidinggevende kwetsbaar op te stellen. Vertel persoonlijke dingen over jezelf. Laat af en toe merken dat je iets niet weet, of ergens over twijfelt. Want alleen dan kun je verwachten dat de ander ook open en kwetsbaar durft te zijn.

Door objectief ervaringen te delen over de onderlinge interactie leren leidinggevenden en medewerkers hoe ze elkaar beter kunnen begrijpen. Zo worden lastige zaken makkelijker bespreekbaar, en de cultuur veiliger. En dat zijn de basisvoorwaarden voor een lager ziekteverzuim, gemotiveerdere werknemers, minder kosten en meer rendement!

WerkFijn helpt bedrijven graag om hiermee aan de slag te gaan.