WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Vertrouwenspersoon

Minder dan 50% van de bedrijven beschikt over een vertrouwenspersoon. Terwijl iedereen recht behoort te hebben op iemand die hem of haar opvangt bij pesten,discriminatie, (seksuele) intimidatie en integriteitsschendingen.
De arbowet verplicht werkgevers om medewerkers zoveel mogelijk te beschermen tegen psychosociale arbeidsbelasting. Dit zijn de factoren in de werksituatie die werkstress kunnen veroorzaken. Hierbij valt te denken aan: (seksuele) intimidatie, pesten, agressie en discriminatie.
Van het langdurig ziekteverzuim wordt het grootste deel (35%) veroorzaakt door psychische klachten. Dit is onder meer te wijten aan het feit dat medewerkers met hun klachten over ongewenst gedrag niet bij een onafhankelijk persoon binnen het bedrijf terecht kunnen.
Er ligt een wetsvoorstel in de Tweede Kamer over de verplichte aanstelling van een vertrouwenspersoon in bedrijven. De verplichting tot het benoemen van een vertrouwenspersoon waarborgt een veilige werkomgeving en in het bijzonder het voorkomen van ongewenste omgangsvormen.
De vertrouwenspersoon van WerkFijn biedt hulp op maat: opvang, ondersteuning, begeleiding of advies. Vaak is het verhaal doen, stoom afblazen, sparren of gedachten ordenen al voldoende.