WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Mogelijk verplicht investeren in leefstijlpreventie

Met leefstijlbevordering en preventie kun je welvaartsziektes als obesitas voorkomen, mensen voelen zich erdoor gelukkiger en de zorg wordt er door betaalbaarder. De cultuur is nu te veel dat zorgvolumes worden gefinancierd en preventie nauwelijks. Obesitas en hart- en vaatziekten staan in de top vier van meest voorkomende ziektes. De zorgvraag is gigantisch, wat de collectieve zorgkosten omhoog stuwt. Voor een deel zijn die chronische ziekten te wijten aan ongezond eten en onvoldoende beweging. Een slechte leefstijl dus. Zorgverzekeraars zouden niet alleen preventieprogramma’s moeten aanbieden aan mensen die al chronisch ziek zijn. Maar juist Preventie eerder beginnen, waardoor we ervoor zorgen dat mensen niet ziek worden.

Lees het hele artikel in de Stentor.