WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Preventief testen

Om dit te stimuleren heeft het kabinet een tijdelijke financiële regeling in het leven geroepen voor bedrijven, die hun werknemers preventief en zo nodig frequent willen testen als thuiswerken geen optie is. Wanneer werkgevers preventief willen testen is het advies om dit twee keer per week te doen. Preventief testen van mensen zonder klachten en zonder bekende blootstelling kan vroegtijdig besmettingen helpen opsporen en uitbraaksituaties voorkomen. Bovendien kunnen werkgevers hun werknemers een veiligere werkomgeving bieden door preventief te testen. Thuiswerken is en blijft de norm. De regeling is daarom uitsluitend gericht op werkgevers waarvan werknemers door de aard van hun werkzaamheden geen enkele mogelijkheid hebben om thuis te werken én zich – buiten eigen schuld om – in werksituaties bevinden waar 1,5 meter moeilijk te handhaven. Deze werknemers mogen geen klachten hebben.

Werknemers die symptomen vertonen van een Covid-19 infectie of die een melding hebben vanuit een bron- en contact onderzoek en/of de CoronaMelder app, komen niet in aanmerking voor vergoeding. Zij worden geadviseerd zich te laten testen bij de GGD.