WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Alle rookruimtes op het werk en in openbare gebouwen vanaf 2022 definitief gesloten

Alle rookruimtes moeten per 1 januari 2022 zijn gesloten. Dat betekent dat per 2022 alle gebouwen waar Nederlanders werken of komen voor zorg, cultuur, sport, onderwijs, overheid, etc. volledig rookvrij zijn. Onder specifieke voorwaarden mogen bedrijven wel nog een rookruimte op het buitenterrein hebben.

Nicotine is een fysiek zeer verslavende stof. Dat blijkt wel uit het gegeven dat er diverse ontwenningsverschijnselen kunnen optreden wanneer de toevoer van nicotine gestopt wordt. Dat is ook de reden waarom veel stoppers het na enige tijd weer opgeven. Het kost zo veel energie om tegen al die vervelende ontwenningsverschijnselen op te boksen! Iedere roker kent wel een lijstje: de hele dag door ontzettende zin om te roken, rusteloosheid, gespannenheid, moeite met concentreren, een kort lontje, soms een depri gevoel. Geen wonder dat men snel gaat verlangen dat dit alles weer stopt. Maar er is hoop! Want er zijn goede hulpmiddelen om de nadelige effecten van het stoppen te verminderen. Zo zijn er nicotinevervangers (pleisters, kauwgom, zuigtabletten) en zelfs medicijnen op recept die kunnen helpen tegen ontwenningsverschijnselen. Daarnaast helpt een goede begeleiding door een deskundige coach ook enorm.

De invoering van een rookvrij beleid in bedrijven en organisaties wordt steeds gebruikelijker. Een duidelijk rookbeleid en het aanbieden van hulp aan werknemers die willen stoppen is een goed plan en een gezonde investering.stopppen met roken