WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Overgangsklachten kunnen een negatief effect hebben op het werkvermogen en de productiviteit

Bij de overgang kunnen diverse klachten voorkomen. Denk hierbij aan oververmoeidheid, slecht slapen, stemmingswisselingen , prikkelbaarheid en hoofdpijn.  Overgangsklachten leiden regelmatig tot verzuim op het werk. De klachten krijgen  al snel het stempel “stress” opgedrukt. Hierdoor worden verkeerde interventies ingezet die geen effect hebben. In veel organisaties zijn thema’s die rond de overgang spelen niet bespreekbaar. Herkenning en erkenning zijn essentieel omdat werkgever en ook vrouwen zelf de klachten niet direct in verband brengen met de overgang. Een verpleegkundig overgangsconsulent kan ondersteuning bieden.