WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

De kracht zit in betrokken medewerkers

Wanneer medewerkers de waarden en doelstellingen van een organisatie begrijpen en zich hier ook voor inzetten, en wanneer zij gepassioneerd en gemotiveerd zijn om alles op alles te zetten om de doelen te bereiken, dan spreekt men van betrokken personeel. Betrokken personeel zal productiever en innovatiever zijn dan medewerkers die zich niet betrokken voelen. Daarnaast zeggen betrokken medewerkers bijna vijf keer vaker dat hun organisatie toegewijd is aan het op de markt brengen van innovatieve producten en diensten, dan personeel dat niet betrokken is. Zeer betrokken medewerkers zullen eerder bereid zijn om buiten normale werktijden te werken wanneer dit noodzakelijk is, ze zijn behulpzamer naar collega’s toe en meer bereid iets goeds voor de organisatie te doen ook al wordt dan niet van hen verwacht.

Daarnaast blijkt het ziekteverzuim bij zeer betrokken medewerkers lager te liggen dan bij niet betrokken medewerkers.

De groep medewerkers die het meest betrokken blijken bij hun organisatie  worden vooral gedreven door uitdaging en minder door baanzekerheid. Binnen verschillende branches zijn grote verschillen te zien in de drijfveren. Bij transport is de baanzekerheid een top drie-drijfveer en binnen de zorg is de uitdaging de grootste drijfveer.

Betrokken medewerkers zijn te herkennen aan een aantal zaken:

  1. De bereidheid om anderen te helpen
  2. De enthousiaste inzet voor de klant
  3. Kritisch zijn op de eigen prestaties
  4. De bijdrage aan een positieve werksfeer
  5. De bijdrage aan het succes van de organisatie
  6. De interesse in de prestaties van de organisatie
  7. Het initiatief om de organisatie te verbeteren