WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Ergonomie in de kinderopvang

Werken in de kinderopvang is een leuk maar ook zwaar beroep. De veelheid aan bewegingen brengt gezondheidsrisico’s met zich mee als deze bepaalde grenzen overschrijden en niet op een goede manier worden uitgevoerd. Dit kan leiden tot kleine lichamelijke pijntjes die op den duur kunnen uitgroeien tot chronische lichamelijke klachten. Om te voorkomen dat je na je werk thuis op de bank van vermoeidheid instort en om te voorkomen dat je op latere leeftijd met lichamelijk klachten moet leren leven, is het belangrijk dat je nu verantwoord met je lichaam omgaat. Om de lichamelijke belasting in de kinderopvang zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk om de gezondheidsrisico’s te kennen. Bovendien is het belangrijk dat medewerkers in de kinderopvang zich aanleren om op een goede manier hun lichaam te belasten. WerkFijn organiseert hiervoor een training. Het doel van deze training is dat je, als medewerker in de kinderopvang, leert herkennen wat zware taken (handelingen) voor je lichaam zijn en dat je vervolgens samen met je collega’s oplossingen voor deze situaties bedenkt en toepast zodat je je lichaam op een verantwoorde manier kan belasten.