WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Explosieve stijging langdurig verzuim verwacht

Uit onderzoek blijkt dat momenteel  5,1 procent van het personeel langer dan zes weken thuis zit en de verwachting is dat het langdurig verzuim explosief zal toenemen.

Het langdurig verzuim lijkt een groter probleem te worden dan het kortdurende verzuim. Gemiddeld genomen zijn er steeds meer oudere werknemers, zoals in de zorg, het onderwijs of bij gemeenten. Daar zien we steeds vaker medewerkers met een gemiddelde leeftijd van boven de 50. Oudere werknemers hebben een andere arbeidsethos dan jongeren. Ze melden zich minder snel ziek, maar áls ze ziek zijn dan vallen ze vaak langer uit. Oudere werknemers hebben een hoger risico op ernstige ziektes en hebben doorgaans een langer herstel nodig. Daarnaast hebben oudere werknemers in bepaalde beroepen vaak meer dan dertig jaar (zwaar) fysiek werk gedaan. Dat gaat zich op een gegeven moment wreken. Wij adviseren onze klanten om een intensieve samenwerking met ons aan te gaan, om verdere stijging te voorkomen. Door de inzet van preventieve interventies proberen wij te voorkomen dat medewerkers klachten krijgen. Denk hierbij aan de inzet van een ergonomisch adviseur voor een werkplekonderzoek of een training gezond lichaamsgebruik.