WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Stress groeit bij werknemers

Nederlanders vallen vaker uit door stress op het werk en de werkdruk zal de komende jaren alleen maar toenemen. Dat blijkt uit cijfers en een overheidsadvies die gisteren gepubliceerd zijn.

Het afgelopen jaar groeide het aantal mensen dat zich langdurig ziek meldde om stressklachten met 11 procent. In bijna een kwart van de gevallen ging het om overspanning of een burn-out. Bij die klachten ligt een werknemer er gemiddeld 240 dagen (gedeeltelijk) uit. Dat kost een bedrijf 315 euro per dag. Vooral sectoren als het onderwijs, gezondheidszorg en openbaar bestuur worden getroffen. Bij bedrijven met meer dan 250 werknemers komt de stressproblematiek vaker voor dan bij kleinere bedrijven. In de bouw speelt het probleem het minst.

In onze trainingen en workshops voor leidinggevenden wijzen wij hun erop dat het heel belangrijk is om oog te hebben voor klachten van medewerkers. Zodat ze het gesprek op gang brengen en voorkomen dat de klachten zich opstapelen.

Lees hier het hele artikel