WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Zorg in 2020 voor een vitale werkvloer

Ondernemers die investeren in de vitaliteit en het energieniveau van hun medewerkers zien het ziekteverzuim dalen en vinden makkelijker personeel. Het is een cultuur van collega’s die elkaar inspireren tot gezondere keuzes. Je omgeving is heel belangrijk voor de keuzes die je maakt en of je daarmee slaagt. In een rijke wijk is het makkelijker om gezonde keuzes te maken dan in een achterstandswijk. Als je dan bedenkt hoeveel tijd je met collega’s doorbrengt, dan begrijp je de impact van je werkomgeving, leidinggevende en andere collega’s.

Cruciaal om een vitale werkvloer te creëren zijn ambassadeurs, ook in de top van het bedrijf. Om die te krijgen helpen lagere verzuimcijfers. Verzuim kost gemiddeld 250 euro per dag. Investeren in vitaliteit is goedkoper. Wat zeker ook helpt: op deze arbeidsmarkt goed personeel vinden en binden. Vooral als je jongere mensen aan je wilt binden, zul je meer moeten bieden dan goed salaris. Wat? Blijven leren en jezelf kunnen ontwikkelen. Ook dat is onderdeel van een vitaal bedrijf.