WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Update Corona

Tot 1 juni zullen alle spreekuren van de bedrijfsarts telefonisch plaats blijven vinden.

De actuele situatie wijzigt heel snel, raadpleeg daarom de site van het RIVM voor de meest actuele informatie www.rivm.nl

Voor iedere onderneming geldt:

  • Laat iedereen waar dat mogelijk is thuis werken
  • Wanneer een medewerker ziekteverschijnselen heeft die op luchtweginfectie duiden, moet deze zich ziek melden en thuisblijven en zich eventueel telefonisch melden bij zijn of haar huisarts. Er is sprake van een reguliere ziekmelding met een loondoorbetalingsverplichting
  • Wanneer een medewerker in opdracht van de overheid 14 dagen thuis in quarantaine moet blijven, dan hoeft er geen sprake van ziekte te zijn. Afgesproken kan worden om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Ook kan bijzonder verlof of calamiteitenverlof verleend worden door werkgever met loondoorbetaling. Dit is geen reden voor ziekmelding
  • Verspreid de individuele adviezen onder de medewerkers en kijk wat dit op het werk betekent. Denk aan sluiting van een rookhok, wijziging van pauzetijden, minder stoelen/ tafels in een kantine, vaker schoonmaken van de werkplek (en dat kan de medewerker ook zelf doen) etc.

Door hier te klikken lees je de veel gestelde vragen en antwoorden voor werkgevers en werknemers opgesteld door de Rijksoverheid.