WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Werk draagt aantoonbaar bij aan de gezondheid en het geluk van mensen.

Werk draagt aantoonbaar bij aan de gezondheid en het geluk van mensen. De invloed van werk op de mentale en fysieke gezondheid is enorm. Het hebben van werk geeft zin en structuur, zelfs als het werk onder je werk- en denkniveau is.

Het belang van arbeid voor de gezondheid, kun je vanuit drie invalshoeken verklaren:

  1. Vanuit sociologisch oogpunt geeft werk zin en maatschappelijke status.
  2. Vanuit medisch perspectief zien we dat werk lichaam en geest fit houdt. Als je je hersenen niet gebruikt, neemt de functie af, net als bij spieren.
  3. Vanuit het psychologisch perspectief zorgt arbeid voor een doel en een dagritme, waar je je levensstijl op aanpast.

Nu men tijdens de corona-crisis voornamelijk vanuit huis werkt, zie je die behoefte aan structuur en het gedeelde doel ineens bij veel mensen duidelijk. Zorg voor regelmatig contact met collega’s, ook om de praatjes over het werk te hebben die je anders zou delen bij de koffieautomaat. Je moet in de huidige situatie dingen anders indelen. Veel structuur, veel contact, al is het online, met collega’s. Mensen die dat niet goed organiseren kunnen echt problemen krijgen als dit langer duurt dan een paar weken.

Lees hier het hele artikel.