WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Juist nu is aandacht voor gezond ouder worden van belang

Gedwongen ontslagen, zzp’ers zonder werk. De schade die het coronavirus aanricht op de arbeidsmarkt is groot. Desondanks kan werkend Nederland een les trekken uit de crisis: juist nu is aandacht voor gezond ouder worden van belang.

Investeer in het preventieve gedeelte. Blijf jezelf bijscholen en heb aandacht voor wat je eet en hoe je beweegt.

Wees jezelf bewust van je situatie en bedenk wat je ervan vindt. Je kunt best een ochtend lang je emoties weg eten, maar word jezelf daar in ieder geval bewust van en stop er dan mee.

Zet negatieve emoties om in positieve gedachtes. Wees dankbaar voor wat je wel of niet hebt. Ben je niet ziek? Dan mag je nu best blij en tevreden zijn. Kijk ook of je anderen hulp kunt bieden. Dat levert een fijne emotie op en is daardoor ook goed voor jezelf.

Stel nieuwe doelen voor jezelf. Bijvoorbeeld: je hebt hobby’s die je leuk vindt, maar die je door de waan van de dag eerder niet kon doen. Schilderen, lezen, iets maken. Heb je daar nog spullen voor nodig? Schaf die dan aan.

Bepaal of je voldoende in jezelf gelooft om jezelf te ontwikkelen nu je werkgever niet over je schouder meekijkt. Er zijn heel veel online cursussen. Zoek die goed uit en blijf niet te lang wachten met bijscholing, want ook daar heb je een soort van eigen kunnen voor nodig. Lukt dat niet, probeer dan hulp in je omgeving of van een specialist in te schakelen. We weten niet hoelang deze periode nog gaat duren.

Lees hier het hele artikel van de Nijmeegse lector en hoogleraar Annet de Lange.