WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Ziekenhuizen roepen al hun personeel op om zich te laten inenten tegen griep

Er wordt dit najaar een run verwacht op de griepprik. Veel ouderen en kwetsbaren willen voorkomen dat ze zowel griep als corona oplopen.  Ziekenhuizen roepen al hun personeel op om zich ook in te laten enten.

Griep is gevaarlijk voor dezelfde risicogroep als Corona. Als je oud of kwetsbaar bent, is de combinatie van griep en corona in één winter natuurlijk niet gunstig. Het ministerie van Volksgezondheid wil  voorkomen dat mensen dubbel getroffen worden en daarom zijn er dit jaar zo’n half miljoen meer vaccins ingekocht dan in andere jaren.

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) roept zorgpersoneel op om zich massaal te laten inenten. Nu er nog geen vaccin tegen corona is, is de urgentie voor griepvaccinatie natuurlijk extra groot.

Vorig jaar kreeg ongeveer een derde van het ziekenhuispersoneel een prik. De NVZ zou graag zien dat dat percentage dit najaar veel hoger ligt. Om maximaal effect te hebben, zou je een vaccinatiegraad van 90 procent willen hebben. Maar vaccineren gebeurt in Nederland op vrijwillige basis. Personeel met griep kan ook kwetsbare patiënten besmetten. Door een griepgolf in het ziekenhuis zou het personeel al overbelast kunnen raken. Moet je nagaan als je er ook nog eens een coronagolf bij krijgt.

Lees hier het hele artikel