WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Wat te doen bij burn-out klachten?

Mensen die een burn-out hebben zijn niet alleen mentaal maar ook fysiek uitgeput. Toch moeten ze zelf aan de bel trekken. Ze moeten zo snel mogelijk het gesprek met hun  leidinggevende aangaan. Duidelijk zijn in het gesprek en aangeven waar het mis gaat in het functioneren. Het is verstandig om direct een afspraak te maken bij de bedrijfsarts of bij bedrijfsmaatschappelijk werk. Als ze niet adequaat geholpen worden bij uitputtingsklachten, dan kunnen ze zo tot acht maanden thuis zitten. Mensen zakken steeds verder weg als ze thuis op de bank zitten. Het is dus zaak om heel snel de eerste gesprekken met bedrijfsmaatschappelijk werk in te plannen. Ze moeten leren om met stress om te gaan. Intussen moet de medewerker zelf ook stappen ondernemen:

  • Zorgen voor een goede structuur
  • Goed slapen
  • Hun werkritme overdag vasthouden
  • Gaan wandelen
  • Niet teveel hooi op hun vork nemen
  • Alles stap voor stap doen
  • Hulp vragen aan vrienden voor boodschappen en huishoudelijke taken