WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Mentale check-in

Nu  thuiswerken een verlenging krijgt, begint het bij de helft van de mensen toch een beetje te kraken. Het is zelfs zo dat een deel van de mensen te kampen krijgt met burn-out klachten door thuiswerken. Het stressniveau is gestegen onder de thuiswerkers en dat uit zich in verschillende klachten. Het gaat hierbij zowel om lichamelijke als om psychische klachten.

Lichamelijke klachten

Mensen die thuiswerken krijgen met diverse lichamelijke klachten te maken als een burn-out in zicht is. Een van de veelvoorkomende klachten is duizeligheid en hyperventilatie. Ook slapeloosheid komt voor net als het gevoel uitgeput te zijn. Andere symptomen van burn-out klachten door thuiswerken zijn onder meer hoofdpijn, hartkloppingen, hoge bloeddruk en het gevoel van benauwdheid. Het is belangrijk om tijdig hulp te zoeken bij dergelijke lichamelijke klachten.

Psychische klachten

Naast lichamelijke klachten die gelet op typische burn-out klachten een mentale oorzaak hebben, zijn er eveneens psychische klachten. Een typisch voorbeeld van dergelijke klachten zijn concentratie- en geheugenproblemen. Andere symptomen die zich voordoen zijn angstklachten net als onzekerheid en besluiteloosheid. Een kort lontje hebben en prikkelbaarheid zijn eveneens veelvoorkomende klachten door thuiswerken.

Voor het ondersteunen van de mentale veerkracht en sociale verbinding in de thuiswerkende situatie kunt u bij WerkFijn terecht. Onze professionals bieden een veilige omgeving om onzekerheden en gevoelens van ongemak te uiten en praktische tips te geven afgestemd op de persoonlijke situatie van zowel medewerkers als leidinggevenden.