WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

De weg terug naar werk voor (ex)kankerpatiënten

Werken is gezond en geeft ritme en kwaliteit aan je leven. Daarom is werk bij kanker zo belangrijk. Het helpt mensen om de draad van het gewone leven vast te houden. Of weer op te pakken. Maar dat gaat niet vanzelf. Kenmerkende problemen zijn vermoeidheid, geheugenproblemen en moeite met focussen. Vaak merken mensen dat ze de ene dag veel minder aankunnen dan de andere. Die verschijnselen zijn normaal bij kanker, maar daarom niet minder vervelend.

​De weg terug naar werk kan voor (ex)kankerpatiënten vol hindernissen liggen. Bij een goede re-integratie gaan werk en herstel hand in hand. Dat wil zeggen sporten, mentale ondersteuning én weer aan het werk tegelijkertijd. Werken aan je herstel gaat beter als je daarnaast weer aan het werk gaat. Daar is veel bewijs voor. Uit de wetenschap én uit de praktijk. De meeste mensen met kanker denken er net zo over. Want werk voorziet in een behoefte. Het geeft ritme en zin aan je leven. Mensen willen iets betekenen, iets toevoegen, zeker als ze lang uit de running zijn geweest. Wij begrijpen dat en kunnen ondersteuning bieden d.m.v. coaching.