WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Werknemers die ongewenst gedrag ervaren verzuimen gemiddeld zeven dagen extra per jaar.

Of het nu om pesten, seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag op de werkvloer gaat, het staat bij alle organisaties en bedrijven ineens bovenaan de agenda. Zorgen dat je werk wel een sociaal veilige omgeving is, die verandering begint bij de directie.

Ruim 13% van de werknemers in Nederland ervaart ongewenst gedrag vanuit zijn of haar leidinggevende of collega’s, zo blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van TNO. In bijna de helft van de gevallen gaat dit om pesten.

Werknemers die ongewenst gedrag ervaren verzuimen gemiddeld zeven dagen extra per jaar. De werkgever kampt als gevolg van pestgedrag met een lagere productiviteit en met een hoog verloop. De ontstane vacatures vullen zich in deze overspannen arbeidsmarkt niet of nauwelijks op. Dat sinds The Voice de vraag naar vertrouwenspersonen enorm is toegenomen is een belangrijke eerste stap naar het bewust worden dat grensoverschrijdend gedrag binnen iedere organisatie kan voorkomen. Directies moeten hierin nu echt het voortouw nemen. Maak beleid waarin duidelijk wordt gemaakt dat dit gedrag niet wordt getolereerd en een heldere procedure wat te doen als het wel gebeurt.