WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Het is belangrijk dat werkgevers goed worden bijgestaan bij de verzuimbegeleiding

Het ziekteverzuim is het afgelopen kwartaal licht gedaald, maar het ligt nog altijd op 5,4 procent. Zorgelijk is vooral het aanhoudend aandeel psychisch verzuim, omdat dat doorgaans ook langer duurt. Onze focus ligt op preventie en dat is vooral bij het voorkomen van psychisch verzuim enorm belangrijk. Maar als medewerkers wel uitvallen door ziekte kunnen onze casemanagers  de verzuimbegeleiding overnemen of als een werkgever kiest voor het “eigen regie model” kunnen wij altijd adviseren wat de beste interventie is. Als iemand door ziekte uitvalt komt er meer bij kijken dan alleen het loon doorbetalen en vervanging regelen. Werkgever en werknemer hebben ook een aantal re-integratieverplichtingen die al vanaf de eerste week van ziekmelding ingaan. Daarom is het heel belangrijk dat werkgevers goed worden bij gestaan.