WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Week van de Werkstress

De Week van de Werkstress vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 18 november. Deze week is bij uitstek geschikt om werkstress onder de aandacht van werknemers te brengen.

Dit jaar is er niet alleen aandacht voor de mentale staat van werknemers, maar ook voor fysiek lekker in je vel zitten. Er is een groot personeelstekort, werknemers moeten na het thuiswerken vanwege de coronapandemie op zoek naar een nieuwe werk-privébalans en steeds meer jonge werknemers ervaren stress op het werk. Werknemers hebben behoefte aan een goede balans tussen stress en energie.

De gevolgen van de coronapandemie zijn in 2022 enorm zichtbaar geworden voor organisaties en werknemers. Een enorm personeelstekort, een vernieuwde werk-privébalans, steeds meer jonge medewerkers die stress op het werk ervaren. Het belang van het creëren van een werkklimaat met productieve en tevreden medewerkers waarbij een goede balans tussen stress en energie cruciaal is, wordt alsmaar groter.

Een goede manier om werkstress te voorkomen, is door te werken aan de fysieke èn mentale kracht van je medewerkers. Bij mentale kracht draait het om het vermogen om goed om te gaan met (dreigende) stress, tegenslag en verandering. Alleen door jezelf (als persoon of organisatie) en de beschikbare hulpbronnen goed te kennen, weet je hoeveel gewicht je aankunt. Gezond leven is van belang om deze hulpbronnen aan te vullen. Het verhoogt je natuurlijke weerstand, fysiek, mentaal en emotioneel.

Als mentaal sterke organisatie ben je voorbereid op veranderingen, stress en tegenslag. Daar kun je gericht aan werken: door het werk slim te organiseren, door te werken aan een cultuur van vertrouwen en verbinding en door persoonlijke en professionele ontwikkeling te stimuleren.