WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Training gezond lichaamsgebruik

Het is van cruciaal belang om al op jonge leeftijd te leren hoe je je lichaam op de juiste manier gebruikt. Een goede lichaamshouding en ergonomisch verantwoorde bewegingen vormen de basis voor een lang en gezond werkleven. Dit besef kan helpen om lichamelijke klachten en chronische blessures te voorkomen, waardoor het mogelijk is om tot aan het pensioen met plezier en zonder ongemakken te blijven werken.

Om werknemers hierbij te ondersteunen, biedt onze ergonomisch adviseur een speciale training aan: “Gezond Lichaamsgebruik”. Deze training is ontworpen om zowel jong als oud bewust te maken van het belang van een correcte lichaamshouding en geeft praktische tips en oefeningen die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en op de werkvloer.

De training behandelt onder andere:

  • Het correct tillen en dragen van zware objecten
  • Optimale werkhoudingen en werkplekinrichting
  • Oefeningen voor het versterken van de kernspieren en het verbeteren van de flexibiliteit
  • Technieken om spanning en stress in het lichaam te verminderen.

Onze ergonomisch adviseur benadrukt dat preventie de sleutel is tot een langdurig gezond werkleven. Door nu te investeren in gezonde werkgewoonten, kunnen we samen werken aan een toekomst waarin iedereen vitaal en productief zijn of haar pensioen haalt.