WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Arbodienst: Meer dan Alleen Verzuimbegeleiding – Focus op Preventie

In de moderne werkomgeving speelt een arbodienst een cruciale rol bij het bevorderen van de gezondheid en veiligheid van werknemers. Hoewel veel mensen de term “arbodienst” associëren met verzuimbegeleiding, ligt de ware kracht van deze diensten in hun preventieve maatregelen.

Preventief  Medisch Onderzoek (PMO)

Een Preventief Medisch Onderzoek is een waardevol instrument om de gezondheid en het welzijn van werknemers te bevorderen. Door regelmatig de gezondheid te monitoren en advies op maat te bieden, kunnen bedrijven een gezonde en productieve werkomgeving creëren. Dit komt niet alleen de werknemers ten goede, maar ook de organisatie als geheel.

Ergonomische Advisering

Dit houdt in dat de werkplek zodanig wordt aangepast dat de kans op fysieke klachten vermindert. Ergonomische adviezen kunnen variëren van de juiste zithouding en de optimale plaatsing van beeldschermen tot het gebruik van ergonomische hulpmiddelen. Door werkplekken ergonomisch in te richten, helpen arbodiensten om werkgerelateerde klachten zoals rug- en nekpijn te voorkomen.

Ook een training gezond lichaamsgebruik is heel waardevol.  Deze training is ontworpen om zowel jong als oud bewust te maken van het belang van een correcte lichaamshouding en geeft praktische tips en oefeningen die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en op de werkvloer.

Preventieve Coaching

Een andere belangrijke pijler van de preventieve aanpak van arbodiensten is preventieve coaching. Deze coaching richt zich op het ondersteunen van werknemers om gezond en vitaal te blijven, zowel fysiek als mentaal. Preventieve coaching kan variëren van stressmanagement en het bevorderen van een gezonde levensstijl tot het begeleiden van werknemers bij het vinden van een goede werk-privé balans. Door deze proactieve begeleiding kunnen problemen zoals burn-out en overbelasting worden voorkomen.

In een tijd waarin de gezondheid en welzijn van werknemers centraal staan, is het duidelijk dat arbodiensten een onmisbare partner zijn voor bedrijven die geven om hun medewerkers. Door te investeren in preventieve maatregelen zoals PMO, ergonomische advisering en preventieve coaching, helpen zij om een gezondere, veiligere en productievere werkomgeving te creëren.