WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

Week van de Werkstress

Van 13 tot en met 17 november vindt de tiende editie van de Week van de Werkstress plaats met als centrale thema voor 2023: Verbinding! Want in deze tijd van hybride werken, verbinden we steeds minder en komen we meer als individu in de samenleving te staan. Het is dan ook niet vreemd dat werkstress steeds vaker voorkomt: één op de vijf werknemers ervaart burn-out klachten door werkstress. Hoge werkdruk, gebrek aan autonomie en een verstoorde werk-privé-balans zijn de meest genoemde oorzaken van stress en verzuim. Balans vinden tussen werken en gezondheid om burn-out klachten te voorkomen is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Het is niet gek dat stress op de werkvloer, beroepsziekte nummer één is, maar als je te lang gestrest bent en je niet kan ontspannen en herstellen, is er een grote kans dat je een burn-out krijgt. Je ‘reserves’ zijn dan op en je lichaam en geest uitgeput. In 2022 bleek één op de vijf werknemers enkele keren per maand of vaker burn-out klachten te ervaren (Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, 2022).

In de Week van de Werkstress is het van belang dat werkgevers bewust worden van de mentale veerkracht van het team en werkstress bespreekbaar maken. Een mentaal sterke organisatie houdt zich namelijk staande in wisselende en stressvolle omstandigheden. Mentale veerkracht gaat niet alleen over hoe goed je moeilijkheden weet te weerstaan, het gaat er ook om hoe goed je bent voorbereid op (dreigende) stress of tegenslag. Mentale veerkracht kun je trainen en daarmee verlaag je de kans op een burn-out!

Inspiratie om aan te bieden zijn onderstaande workshops: